Stribor Marković, Božićno predavanje – KOMUNIKACIJA

Pozivamo Vas na online druženje sa našim vjernim suradnikom dr. sc. Striborom Markovićem. Tema predavanja je KOMUNIKACIJA.
dr. sc. Stribor Marković:
“Mislio sam nekoć davno kako sve čine činjenice i argumenti. Znanost je znanost, a umjetnost nam daje emocije. Kako sam bio u krivu.
U današnjoj hiperinflaciji podataka svatko će odabrati set podataka koji rezoniraju s emotivnim preferencijama. Gradimo stav uglavnom s emocijama, ljudi su srodnici čimpanzi, a čimpanze su prije svega svadljive dok su istovremeno osuđene na život u zajednici. Uvjetovani smo s toliko okolnosti u našim prošlostima, čak i intoksicirani naizgled lijepim pojmovima kao što su bajke. U tom kaosu, kako komunicirati? Što komunicirati? Kako razgovarati ako smo i sami nesigurni i svjesni manjka podataka?
Osobnog sam stava kako je budućnost mnogih profesija, pa i farmaceuta, komunkacija.
U doba automatizacije i umjetne inteligencije koja zamjenjuje već i srednju menadžersku strukturu u bankovnom sektoru, iluzorno je misliti kako će izdavanje lijekova ostati aktivnost farmaceuta u sljedećih deset godina. Drugi posao koji farmaceut ionako radi je komunikacija. Na orahovoj ljusci ste prepušteni valovima ljudskog ponašanja, od svadljivosti čimpanzi do najuzvišenijeg altruizma.”

Snimka predavanja :