Stribor Marković, Božićno predavanje – KOMUNIKACIJA

Pozivamo Vas na online druženje sa našim vjernim suradnikom dr. sc. Striborom Markovićem. Tema predavanja je KOMUNIKACIJA.
dr. sc. Stribor Marković:
“Mislio sam nekoć davno kako sve čine činjenice i argumenti. Znanost je znanost, a umjetnost nam daje emocije. Kako sam bio u krivu.
U današnjoj hiperinflaciji podataka svatko će odabrati set podataka koji rezoniraju s emotivnim preferencijama. Gradimo stav uglavnom s emocijama, ljudi su srodnici čimpanzi, a čimpanze su prije svega svadljive dok su istovremeno osuđene na život u zajednici. Uvjetovani smo s toliko okolnosti u našim prošlostima, čak i intoksicirani naizgled lijepim pojmovima kao što su bajke. U tom kaosu, kako komunicirati? Što komunicirati? Kako razgovarati ako smo i sami nesigurni i svjesni manjka podataka?
Osobnog sam stava kako je budućnost mnogih profesija, pa i farmaceuta, komunkacija.
U doba automatizacije i umjetne inteligencije koja zamjenjuje već i srednju menadžersku strukturu u bankovnom sektoru, iluzorno je misliti kako će izdavanje lijekova ostati aktivnost farmaceuta u sljedećih deset godina. Drugi posao koji farmaceut ionako radi je komunikacija. Na orahovoj ljusci ste prepušteni valovima ljudskog ponašanja, od svadljivosti čimpanzi do najuzvišenijeg altruizma.”

Snimka predavanja :
UDRUGA ZA ZDRAVO I SRETNO DJETINJSTVO i
HRVATSKO FARMACEUTSKO  DRUŠTVO

u suradnji s

MINISTARSTVOM ZDRAVSTVA REPUBLIKE HRVATSKE
UNICEF  ̶  UREDOM ZA HRVATSKU

   organiziraju
SEMINAR

     ULOGA LJEKARNIKA U PROMICANJU DOJENJA
putem Zoom aplikacije

u utorak, 14. prosinca 2021, s početkom u 16.00 sati.

P r o g r a m

16.00 – 16.15
Pozdravi organizatora

16.15 – 16.30
prof. dr. sc. Josip Grgurić: Program promicanja dojenja u Hrvatskoj  ̶  podloga za novi iskorak  u promicanju dojenja

16.30 – 16.45
izv.prof. dr sc. Anita Pavičić Bošnjak: Dojenje i uporaba lijekova

16.45 – 17.00
prof. dr. sc. Milan Stanojević: Poštivanje i primjena Međunarodnog pravilnika o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko u ljekarnama

17.00 – 17.15 
dr. sc
. Zrinka Puharić, prof. više škole: Povezanost dojenja i pretilosti kod djece

17.15 – 17.30
Mirna Žulec, prof.više škole:  Poteškoće kod dojenja

17.30 – 17.45
prim. mr. sc. Marija Čatipović:  Suradnja Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, Hrvatskog farmaceutskog društva i lokalne zajednice

17.45-18.00
Maja Lang Morović, prof.rehab.: Obilježavanje Nacionalnog tjedna dojenja

18.00 – 18.15
Katarina Fehir Šola mag. pharm., mag. univ. spec. fitofarm.:
Kako organizirati savjetovalište za  dojenje u ljekarni.

18.15 – 18.30  Rasprava i zaključci

WEebinar pogledajte na poveznici:


Transfer skrbi pacijenta na biološkoj terapiji

Znate li da Europska komisija u okviru svojih 12 kodova protiv raka promiče cijepljenje protiv HPV-a kao učinkovitu prevenciju sprječavanja nastanka raka vrata maternice i još nekoliko vrsta raka povezanih s HPV infekcijom?

Već nekoliko godina zaredom, omogućeno je besplatno cijepljenje protiv HPV-a u cijeloj Republici Hrvatskoj. Kako su pojedini gradovi i općine omogućavali besplatno cijepljenje unazad desetak godina, možemo s ponosom ustvrditi da je iskustvo cijepljenja protiv HPV-a u Hrvatskoj dugogodišnje. Cijepljenje protiv humanog papiloma virusa (HPV-a) djevojčica i djevojaka, dječaka i mladića je preporučljivo radi smanjenja rizika od infekcije HPV-om i razvoja karcinoma. Dr. Neda Ferenčić Vrban, specijalistica školske medicine i tajnica Hrvatske lige protiv raka, posvećena je edukaciji javnosti, roditelja i djece o pravovremenoj prevenciji raka uzrokovanog HPV-om. Ona je naš prvak cijepljenja!

#CjepivaDjeluju #ZdravljeZaSve #HerojiCijepljenja #PrvaciCijepljenja #VaccinesWork #EuropskiTjedanCijepljenja #SvjetskiTjedanCijepljenja #ImunizacijaEurope #ZdravstveniStrucnjaci #KoalicijaZaCijepljenje #SupportNursesAndMidwives #EuropeanImmunizationWeek #EIW2020 #WorldImmunizationWeek #WIW2020 #HealthforAll #CoalitionForVaccination #Immunisation #ImmunizeEurope #VaccinesHeroes #VaccineChampions #HZJZ #HALMED #HFD #MIZ #prevencija a ne #komplikacija @usfmbh @cromsic @hzjz @drustvomladihlijecnika @hrvatskalijecnickakomora @hrvatskakomoramedicinskih sestara @kuz.hrvatska @upuz @pgeu @hljk.hr

Razgovor o Međunarodnom danu mjerenja krvnog tlaka

https://youtu.be/rzF0IVzRjls