Webinar: Ljekarnički savjeti pacijentima o COVID-19 cjepivima

dr. sc. Stribor Marković, 3. ožujka 2021. u 17 sati

Pandemija SARS-CoV-2 virusa rezultirala je ubrzanim istraživanjem cjepiva. U vrlo kratko vrijeme nastali su kandidati potencijalnih lijekova i krenula su i klinička istraživanja. U ovom predavanju odgovorit ćemo na svakodnevna pitanja koja se postavljaju pred ljekarnika/ljekarnicu koji su, podsjetimo, stručnjaci za lijekove. Jesu li cjepiva prebrzo napravljena i koje su to poznate i ispitane platforme korištene? Koje su nuspojave koje se mogu očekivati? Koji je sastav tih cjepiva? Što su to mRNK cjepiva a što su vektorska cjepiva? Koji su još pristupi korišteni i koji pristupi nisu dali očekivanu djelotvornost? Koje je cjepivo „bolje“ i što je to praćeno u kliničkim studijama? U predavanja dat ćemo odgovore na ta pitanja i objasniti na koja pitanja još nemam jasan odgovor.

Za webinar na linku
https://us02web.zoom.us/j/82266304121 nije potrebna registracija. Broj sudionika je limitiran na 100, pa predavanje možete pratiti i livestream na:
https://www.facebook.com/farmaceutHFD

Pitanja možete postavljati na livestream i Q&A Zoom, imajući na umu kako prijenos podataka kasni dvadesetak sekundi u odnosu na Zoom.